Samo uzmite uobičajeni nož i zadržite ga sekundu; zatim DICK Premier Plus. Razliku možete osetiti odmah: sečenje je sada zadovoljstvo. Premier Plus je temeljno kovani nož, savršeno uravnotežen i ergonomskog oblika. Pogledajte samo oblik drške – jedinstven. Specijalni postupak proizvodnje Dicka pričvršćuje oštricu i ručku sigurno zajedno, bez zazora. To znači da se, za razliku od ručica koje se sastavljaju, ne zadržavaju ni najmanji ostaci hrane ili tečnosti. Druga važna karakteristika je legura čelika i postupak očvršćavanja. Naši noževi su proizvedeni od legure X50CrMoV15, koja sadrži hrom za otpornost na habanje, molibden za otpornost na koroziju i ugljenik za tvrdoću, a pošto je samo oštar nož dobar nož, svaki Dick nož se kontroliše nekoliko puta pre nego što napusti našu fabriku. Dobijate savršen kvalitet i možete uživati u kuvanju.
Premier Plus: zbir mnogih pametnih detalja
- Kovani nož možete prepoznati po podupiraču, zadebljanju između sečiva i drške i po neprekidnom zatezanju. Premier Plus je razvijen za idealnu ravnotežu, zadržavanje ivica i ergonomska svojstva.
- Stabilni zadnji deo sečiva koristi se, na primer, za fino sečenje, ali i za razbijanje školjki morskih plodova.
- Sitno povrće se može seći i samleti prednjim delom sečiva.
- Dizajn zakrivljenog sečiva idealan je za rezanje i sečenje. Ovaj deo sečiva omogućava sečenje gotovo svih prehrambenih materijala.
- Zadnji deo sečiva se koristi za sečenje žilavih i teških materijala, jer omogućava lako nanošenje sile.
- Široka strana sečiva takođe se koristi za ravnanje i oblikovanje pripremljene hrane. Takođe obezbeđuje dovoljan razmak između ruke na dršci i daske za rezanje.
Video: Kako prepoznati kvalitet
Zapamtite, držite oči otvorene kada kupujete nož. Kada kupujem nož ima par stvari na koje uvek obraćam pažnju: Nož bi trebalo da prijanja ruci. Takođe, treba biti dobro izbalansiran.
Ako ste početnik onda vam treba od 3 do 5 tipova noža:
- Stabilan kuvarski nož za sečenje
- Fleksibilni nož za odvajanje od kostiju koji možete koristiti na mesu i ribi
- Oštri nož sa nazubljenom ivicom koji je dobar za sečenje hleba
- Nož za ljuštenje koji se koristi za pripremu povrća.
To su tipovi noževa koje vam preporučujem za početak.