Tutorijali: Sečenje povrća
Tutorijal kako se seče patlidžan
Za početak sam isekao patlidžan na pola sa nožem za paradajz, a zatim unutrašnjost izrezbarite u obliku dijamanta. Zatim ga prelijem maslinovim uljem i stavim ...
Saznaj više →
Tutorijal kako se seče karfiol
Da bih uklonio cvet od stabljike sečem cik cak iznad nje. Sada mogu da isečem karfiol na male cvetiće koji se mogu pržiti u tiganju, ...
Saznaj više →
Tutorijal kako se seče čili
Habanero je na primer deset puta ljući od ovog čilija, a ljutina se meri na Skovilovoj skali. Jedan Skovil znači da mi je potrebna jedna ...
Saznaj više →
Tutorijal kako se seče šargarepa
Danas ćemo iseći šargarepu na tanke tračice. Ljuštilicom uklanjamo koru odozgo na dole. Sečemo je popreko na delove od po ortprilike 6 sentimetara. Pomoću tehnike ...
Saznaj više →
Tutorijal kako se seče krompir
Oljuštiću koru s njega kao i braon tačkice. Iseći ću krompir na fine listiće, pa ću ga staviti u nelepljivi tiganj i pomežati sa sosom ...
Saznaj više →
Tutorijal kako se seče beli luk
Možemo ga oljuštiti na različite načine. Prvi je da izguramo čeno odjednom koristeći kuvarski nož da ga pritisnemo dok ne čujemo da puca. Onda ljusku ...
Saznaj više →
Tutorijal kako se seče blitva
Ja gledam da ostavim dršku živu kako bi napravio kontrast između ukusa zemlje i slatkastog. Uzimam veliki nož za sečenje i odvajam list od drške. ...
Saznaj više →
Tutorijal kako se seku pečurke
Šampinjone možemo oljuštiti ili oprati. Ja otkinem stablo a šeširić oljuštim. Lisičarke takođe mogu oprati, oguliti stablo i odseći kraj stabla pun zemlje. Kuvarskim nožem ...
Saznaj više →
Tutorijal kako se seku paprike, paradajz i lolo rosa za salatu
Za ovu salatu, moju omiljenu, koristićemo papriku baburu, paradajz i zelenu salatu. Papriku ću iseći na trake pomoću Jusuba noža. Preseći ću papriku na pola ...
Saznaj više →
Tutorijal kako se seče celer
Za početak, oljuštiću celer celom dužinom. Na taj način videćemo vlakna. Koristiću mali nož za rezbarenje da izvadim vlakna. postaviću nož napred gde se vide ...
Saznaj više →
Tutorijal kako se seče tikvica
Garnišerom početi od vrha tikvice na dole laganim pokretom. Ponoviću ovo nekoliko puta. Kuvarskim nožem ću odseći vrh i peteljku, a onda ću iseći jednake ...
Saznaj više →
Tutorijal kako se seče krastavac
Sada ću pripremiti krastavac za švedski sto. Za početak, ću garnišerom oguliti jednake tračice duž krastavca. Sada izgleda odlično. Potom sećemo jednake delove koristeći nož ...
Saznaj više →
Tutorijal kako se seče artičoka
Ovde imamo veliku artičoku od koje ćemo koristiti samo osnovu. Postoji druga varijanta gde može da se iskoristi srce i jezgro. Pokazaću vam kako se ...
Saznaj više →
Tutorijal kako se seče luk
Počećemo od ljuštenja nožem, onda ću vam pokazati kako da ga iseckate tehnikom kandže. Koristeći mali nož za sečenje, počinjemo tako što odsecamo vrh luka ...
Saznaj više →